ömrü uzatan 7 gıda
1 sayfadaki 1 sayfası
ömrü uzatan 7 gıda
Kalbi koruyor
BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30
gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından
oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL)
oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar
tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak
çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
Diyabeti önlüyor
KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen
Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan
kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca
ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum
deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını
engellemiş olursunuz.
Sinirleri rahatlatıyor
TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı
yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı
dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan
şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan
köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını
ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
Patatesi haşlayın
PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne
göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğer
kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi
kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında
pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.
Kaslar için faydalı
SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için
özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca,
özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze
çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve
kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı
miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla
sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki
yaratıyor.
Kansere karşı birebir
ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı
alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı maddenin
seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra
iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağla***** kalbi koruyor, 1
çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6
çorba kaşığını geçmeyin.
Kanseri engelliyor
ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin
azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine
yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran
yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı
vücudu koruyor.
BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30
gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından
oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL)
oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar
tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak
çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
Diyabeti önlüyor
KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen
Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan
kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca
ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum
deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını
engellemiş olursunuz.
Sinirleri rahatlatıyor
TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı
yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı
dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan
şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan
köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını
ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
Patatesi haşlayın
PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne
göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğer
kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi
kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında
pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.
Kaslar için faydalı
SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için
özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca,
özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze
çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve
kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı
miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla
sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki
yaratıyor.
Kansere karşı birebir
ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı
alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı maddenin
seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra
iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağla***** kalbi koruyor, 1
çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6
çorba kaşığını geçmeyin.
Kanseri engelliyor
ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin
azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine
yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran
yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı
vücudu koruyor.
LeaderMid- ModeraTöR;OkuL Başkanı
-
Mesaj Sayısı : 23
Yaş : 33
NeReden : Manisa _ Akhisar
Kayıt tarihi : 29/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz